Wie zijn wij?

Hanneke Bosch

Na mijn conservatoriumstudie en jarenlang werkzaam te zijn geweest als muziekdocent kwam ik op een gegeven moment in aanraking met de klankschalen. Van het begin af aan was ik enorm geboeid door de klankkleur en het effect dat ze op me hadden. Een heel andere beleving dan het spelen van en luisteren naar onze westerse muziek. Mijn zoektocht was begonnen.

 

Ik kwam terecht bij Christina Boudewijns de Kaste en heb bij haar de workshop Klankschaalheling gevolgd. Hier heb ik zelf de werkzaamheid van de klanken leren ontdekken.

Niet lang daarna kwam ik in aanraking met de Shiatsu-massagetechniek en leerde ik bij “Shiatsu in Bedrijf” om stoelmassages te geven. Sinds 2018 ben ik ook gecertificeerd hypnotherapeut. Elke keer weer is het prachtig om te zien wat massage, stilte en hypnose met de mensen doet.

Ditty van den Berg

gallery/han en ditty - kopie

Al heel lang ben ik gefascineerd door muziek en klanken. Logisch was mijn studie aan het conservatorium en daarna de verdieping op korengebied.

De ontwikkeling van de stem, de werking van klankschalen en aanverwante instrumenten heb ik, door een aantal gerichte cursussen te volgen, mijzelf eigen gemaakt. Mijn interesse gaat vooral uit naar dat wat muziek en zingen met jou doet!

 

Naast het geven van de Stiltetijd workshop vind ik het erg leuk om mensen te begeleiden in het zingen, zowel individueel als in groepen.

Ik werk met Mantrazang en Gregoriaans. Hoe komt het dat Gregoriaans "Muziek van de Stilte" wordt genoemd? Wat wordt er in je aangeraakt als je mantra's zingt?

Wat doen klanken en trillingen met jou?

Dit zijn zo een paar vragen die mij op het pad van de verdieping hebben gebracht.